Datum:

27.05.2016. 16:39

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Ministarstvo saobraćaja u Nemačkoj iznenadili su rezultati u kojima je 30 od 53 testiranih vozila za emisije CO2 bilo značajno iznad propisanih normi. Nakon Dizelgejt skandala sa Volkswagenom, Nemačka je donela odluku da ispita više dizelaša kako bi se pronašli potencijalni falični uređaji za merenje emisija, zahvaljujući čemu je i otkriveno da mnogi imaju “neobjašnjivo visoke emisije CO2“.

Stručnjaci se trenutno bave problematičnim automobilima, a Ministarstvo još uvek ne otkriva o kojim proizvođačima i modelima je reč i to neće objaviti sve dok rezultati ne budu potvrđeni. U novembru prošle godine je najavljeno da će se testirati automobili brojnih proizvođača, među kojima su brendovi u okviru VW Grupe, Opel, BMW, Mercedes-Benz, Fiat, Ford, Peugeot, Renault i Toyota.

Početkom ove godine nemačke vlasti donele su odluku i zabrani starih dizelaša u nekim gradovima. To će se odraziti na vozila koja nisu u skladu sa Euro 6 regulacijama, koje predviđaju emisije ne veće od 80 miligrama po kilometru.

Osim toga, nemačka vlada namerava da poveća prodaju hibridnih i električnih automobila novim podsticajima i u saradnji sa proizvođačima ovakvih vozila.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)