Datum:

20.11.2011. 20:12

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , , ,

Statistika:

0 komentara 17001 pregleda

Japanski specijalista za mini vozila i član Toyota grupe, Daihatsu, uskoro će nas upoznati sa potpuno novim pristupom pravljenju malih automobila. Konkretno, radi se o Daihatsu D-X, roadsteru sa plastičnom karoserijom kog pokreće mali turbopunjeni dvocilindarski motor.

Kompanija koja je napravila simpatične dvosede kao što su Copen i Cappucino zvanično će predstaviti D-X i još dva intrigantna koncepta krajem novembra na Salonu automobila u Tokiju.

D-X se odlikuje minimalističkom kabinom i unutrašnjošću koja se može različito prilagođavati. Ispod plastike se nalazi turbopunjeni dvocilindarski benzinac sa direktnim ubrizgavanjem koji, prema rečima Daihatsu-a, povlači finu liniju između uživanja u vožnji i ekonomične potrošnje goriva.

U malo EV prevozno sredstvo staju dva putnika, a dizajniran je kako bi mogao da se uklopi u skučene prostore. Opremljen je velikim vratima i niskim, ravnim podom, tako da se može koristiti i u svrhe gradske dostave. Daihatsu kaže da on ”predstavlja novu kategoriju vozila pozicioniranog između laganog automobila i motorizovanog motocikla.”

U Tokiju će biti predstavljen i FC ShoCase koncept koji pokreću kompaktne tečne gorive ćelije smeštene ispod poda.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)