Datum:

24.10.2013. 16:09

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 2233 pregleda

Vlasnik i izvršni direktor kompanije Tesla Motors, Ilon Mask (Elon Musk), najavio je da će kupcima modela S u Nemačkoj ponuditi program unapređenja koji će ovom automobilu omogućiti postizanje još većih brzina.

Govoreći na prezentaciji održanoj u Minhenu, Mask je rekao da kompanija planira da vlasnicima modela Tesla S omogući da svoj automobil voze još brže na delovima autoputa u Nemačkoj na kojima nema ograničenja brzine.

“Poslaću tim svojih inženjera u Nemačku kako bi izvršili modifikacije na automobilima”, rekao je Mask, dodajući da će vožnja modela S pri većim brzinama predstavljati “pravo uživanje”.

Mask nije ulazio u tehničke detalje programa unapređenja, ali je kazao da će paket biti besplatan, kako na novim vozilima, tako i za vlasnike koji su već kupili ovaj automobil.

On je izjavio i da će Nemci do kraja 2014. imati najbolju mrežu superpunjača na svetu, posle SAD. Prvih šest stanica za brzo punjenje je već u izgradnji, a Mask tvrdi da će se do kraja 2014. godine brzi punjači nalaziti u dometu maksimalnog radijusa kretanja svim vlasnicima modela Tesla S.

Najbrža, Signature Performance verzija modela Tesla S prema fabričkim podacima razvija maksimalnih 210 km/h.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)