Datum:

30.10.2019. 9:16

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Francuski proizvođač objavio je da planira proizvodnju prilagođene, evropske verzije električnog modela City K-ZE koji se prodaje u Kini.

Renault City K-ZE za kinesko tržište predstavljen je na ovogodišnjem Sajmu automobila u Šangaju, a francuska kompanija planira da ovaj model prilagodi i prodaje i u Evropi.

“Posebna verzija K-ZE stići će na evropsko tržište”, izjavio je nedavno za Autocar šef odeljenja za električna vozila Renaulta, Gilles Normand.

Očekuje se da će evropska verzija imati poboljšane bezbednosne karakteristike, a postoji šansa i da Renault poveća radijus kretanja ovog vozila sa postojećih 250 km, koliko sa punum baterijama može da pređe kineska varijanta (u skladu sa NEDC standardima).

Renaultov potpredsednik prodaje, Olivier Murguet, veruje da će City K-ZE biti popularno vozilo širom Evrope, posebno zato što je, prema njegovim rečima, “idealan automobil za ‘car charing’ kompanije”.

“Potrošači koji pripadaju mlađoj generaciji će iznajmljivati ovu vrstu automobila i zato verujemo da će City K-ZE, kada stigne na tržište u Europi, imati velik uspeh u okviru ‘car charing’ servisa”, dodao je on.

Inače, kinesku verziju pokreće električni motor koji proizvodi 44 KS i 120 Nm obrtnog momenta. Za postizanje brzine 60 km/h potrebno mu je sedam sekundi, a maksimalna brzina je 104 km/h.

Renault City K-ZE u Kini košta oko 8.000 evra, a procenjuje se da bi se evropska verzija prodavala po početnoj ceni od oko 11.000 evra.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)