Datum:

18.07.2011. 16:08

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara 9211 pregleda

Uveliko se priča o tome da Jeep Planira novi krosover B-segmenta koji će biti rival Mini Countrymanu. Lakši Jeep interno je obeležen sa ”SS”, što znači super mali (”super small”) ili super sport. Očekuje se da će biti još kompaktniji u odnosu na svoje prethodnike Patriot i Compass. Chryslerov inženjerski tim trenutno radi na pripremi novog modela čije dimenzije će biti identične dimenzijama Countrymana. Jeep ”SS” (2011) biće zasnovan na Fiatovoj platformi kao zamena za Patriot i Compass.

Italijanski inženjeri su sve više umešani u razvoj novog Jeep-a, što će mu osigurati evropski pedigre. Ipak su Evropljani stručnjaci za pravljenje većine malih vozila.

Što se tiče samog oblika novog Jeep-a, postoje dve međusobno isključive ideje. Jedna se tiče njegovog potencijalnog oblog dizajna, kako bi bio sličniji Countrymanovom obliku, dok se druga ideja sastoji iz namere da njegov oblik bude više kockast, kao što je to slučaj sa Jeep Wranglerom.

”SS” će imati pogon na prednjoj osovini, kao i na sva četiri točka, a ta verzija će imati ekonomičan sistem kočenja koji će stimulisati diferencijal da pomaže vuči u klizavim uslovima. Pogon na sva četiri točka će takođe imati i multilink suspenzioni sistem, dok će jeftinija verzija sa prednjim pogonom imati jeftinije, zadnje torziono vešanje.

Jeep ”SS” će najverovatnije od Fiata naslediti 1.4-litarski četvorocilindarski motor koji ima i Fiat 500. Originalni motor proizvodi 101 KS, ali će on u ovom slučaju biti uparen sa turbopunjačem, što će mu obezbediti snagu i do 170 konja.

Očekuje se da će najmanji i najštedljivij Jeep na tržište dospeti u drugoj polovini 2013. godine.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)