Datum:

10.12.2014. 10:34

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 2817 pregleda

Nissan LEAF ima samo jednu manu – autonomiju. Svetski i evropski automobil godine s jednim punjenjem baterija može preći 135 km. Ta autonomija ujedno mu je i najveći neprijatelj pa Nissan radi na njenom pospešivanju. Prema glavnom čoveku ovog brenda Carlosu Ghosnu ona će biti gotovo udvostručena za novu generaciju…

Novi Nissan LEAF imaće autonomiju od 400 km. To su naime informacije koje stižu iz Japana. Čelnik Nissana Carlos Ghosn na tamošnjoj televiziji izjavio je kako će LEAF nove generacije dobiti nove baterije na kojima Nissan trenutno radi te da će mu one udvostručiti autonomiju. Hoće li Japanci u LEAF zahvaljujući brzom razvoju tehnologije baterija utrpati veću količinu istih i tako povećati kapacitet na 48 kWh  ili je u igri nešto drugo ne znamo.

Ova prva ideja u kombinaciji s novom aerodinamikom i tehnologijom koja smanjuje potrošnju mogla bi povećati automobilu na spomenutu kilometražu. Koliko je izjava Nissanovog čelnika optimistična, a koliko sprovodiva ne znamo. To ćemo doznati kada Nissan odluči predstaviti novi LEAF.

Izvor: Index

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)