Datum:

26.12.2017. 16:22

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Britanska kompanija RML Group uspela je da posle 18 meseci rada modifikuje jedan Aston Martin Vulcan i učini ga legalnim za drumski saobraćaj.

Aston Martinov 2,3 miliona dolara vredan superautomobil je poput McLarena P1 GTR je izgrađen samo za trkačku stazu, na koju može da izađe isključivo uz dozvolu kompanije.

Međutim, RML Group je jednog od vlasnika učinila jedinstvenim na svetu, jer će on svoj primerak moći da koristi kao “običan” automobil.

Inženjeri ove kompanije su Vulcan opremili novom haubom sa originalnim Aston Martin favorima iz DB11 modela i branikom sa DRL svetlima. Osim toga, ugrađeni su i pokazivači pravca na zadnjem panelu visokog repnog krila.

Pošto je Vulcan dizajniran specijalno za stazu, inženjeri su morali da dorade sistem hlađenja, za uobičajene kreni-stani situacije u saobraćaju.

Modifikovano je i oslanjanje, kako vozač ne bi uništio školjku od karbon-fibera, te napravljeno nekoliko i promena po pitanju bezbednosti.

Najvažnija stvar je da je RML Group zadržala 7,0-litarski V12 motor sa impresivnih 820 KS. Aston Martin je porizoveo samo 24 Vulcana.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)