Datum:

16.12.2010. 10:41

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

1 komentara 18693 pregleda

Najveći japanski proizvođač mini vozila, kompanija Daihatsu, ovih dana je lansirala manje putničko vozilo Move sa izvesnim osveženjima dizajna i sa najvećim nivoom energetske efikasnosti, kada je reč o automobilima sa benzinskim motorom, ne računajući hibride. Novi automobil će sa samo jednim litrom goriva moći da pređe oko 30 km, sa motorom koji se automatski isključuje čim se vozilo zaustavi. Cena će mu biti oko 11.000 dolara (što je oko 8.200 evra). Po prvi put, posle četiri godine, ovaj model doživeo je izmene.

Daihatsu uverava da je njihov novi Move energetski efikasniji od novog Toyotinog Vitz modela, koji će se u prodaji naći krajem decembra. Cilj ove kompanije je da  proda 12.000 ovih vozila u Japanu mesečno. Obzirom na to da kompanija Suzuki planira da tržištu u relativno bliskoj budućnosti ponudi manje, energetski visokoefikasno vozilo, Daihatsu – koji radi na modelima manjih kola za Toyotu, najavljuje da će sredinom godine smanjiti proizvodnju u domaćim pogonima i ukinuti oko 600 radnih mesta, ali da otkaze neće dobijati stalno zaposleni.

Ova japanska kompanija, sa 51% vlasništva u posedu Toyote, nedavno je upozorila da će zbog krize odložiti otvaranje svog razvojnog i istraživačkog centa, u svrhe smanjenja troškova u periodu globalne recesije. Odložena će biti instalacija opreme u tom centru, čiji otvaranje se očekivalo u aprilu 2011. godine

1 komentar
  1. Uros

    Zamislite sve te lepe automobile koji su mnogo bolji nego sto ce ovaj biti…

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)