Datum:

22.08.2013. 22:36

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara 10054 pregleda

Četiri japanske automobilske kompanije će zajednički raditi na instalaciji punjača za električna vozila i izgradnju mreže za punjenje, uz subvencije vlade od 100 milijardi jena.

Automobilske kompanije „Tojota“, „Nisan“, „Honda“ i „Micubiši“ najavile su zajednički rad na instalaciji punjača za električna vozila (PHV, PHEV, EV1) i izgradnju mreže za punjenje, što će vozačima u Japanu omogućiti lašku upotrebu tih vozila.

Uz subvencije japanske vlade u iznosu od 100,5 milijardi jena, četiri proizvođača automobila će snositi deo troškova instalacije uređaja za punjenje, a brzi razvoj infrastrukture za punjenje će popularizovati upotrebu električnih vozila.

Oni će, zajednički, razvijati praktičnije i šire dostupne mreže za punjenje u saradnji s kompanijama koje već pružaju takve usluge i u kojima ti proizvođači imaju finansijski udeo.

U Japanu postoji oko 1.700 uređaja za brzo punjenje i nešto više od 3.000 normalnih punjača, što je nedovoljno. Svaka prefektura u Japanu sada razrađuje plan za korišćenje Vladinih subvencija, a četiri proizvođača će zajedničkim snagama postaviti punjače.

Trenutno postoje tri načina punjenja električnih vozila: osnovno – u privatnim kućama, zatim na nekom odredištu, kao što su tržni centar, robna kuća ili porodični restoran, i na putu, gde postoje servisi, odmarališta, benzinske pumpe i prodavnice. Kako za punjenje na putu, tako i za punjenje na odredištu, normalno punjenje prikladno je za duže zadržavanje, dok je brzo punjenje odgovarajuće za kratke pauze.

Električna vozila koja ne ispuštaju emisije štetnih gasova mogu da iskoriste proširenu mrežu za punjenje kako bi povećala domet na dužim putovanjima, navodi se u saopštenju predstavništva „Tojote“ u Beogradu.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)