Datum:

14.04.2011. 16:33

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , , , , , , ,

Statistika:

1 komentara 19712 pregleda

Prema navodima ”Automotive News”-a, japanski proizvođači pretrpeli su proizvodne gubitke od preko 500.000 jedinica od zemljotresa koji je 11. marta zadesio ovu ostrvsku zemlju. U mesecu nakon katastrofe, sedam najvećih proizvođača automobila u ovoj zemlji su na gubitku od oko 516.000 proizvodnih jedinica. Gubitak je izazvan oštećenjem fabrika i kašnjenjima snabdevača.

Najteži udarac zadesio je Toyotu. Prema izveštaju od 8. aprila, gubitak ove kompanije broji 260.000 jedinica. Ovaj auto-proizvođač ima ukupno 18 proizvodnih pogona, od kojih su dva trenutno u funkciji, a ostali neće biti otvoreni pre 18. aprila. Čak i tada, fabrike ponovo mogu biti zatvorene nakon 27. aprila.

Preostalih 6 proizvođača – Suzuki, Nissan, Subaru, Mitsubishi, Honda i Mazda do određenog nivoa funkcionišu, mada se proizvodnja čas odvija, čas ne. Na primer, Nissan je uspeo da ponovo uspostavi rad u svih pet svojih japanskih postrojenja, mada je proizvodnja za sada upola smanjena. Nema nikakvih informacija o tome kada će ponovo biti uspostavljen režim pune proizvodnje.

1 komentar
  1. Dexy

    Jako mi je zao naroda u Japanu jer ovo sto je njih zadesilo i sto jos uvek traje obzirom da javljaju stalno neke nove potrese, da je to katastrofa sirokih razmera, pogotovo sto oni imaju bolno secanje na Herosimu i Nagasaki. Kao jedna od najvrednijih nacija na svetu brzo ce dici autoindustriju na noge, ali ljudstvo koje ce izgubiti zivote je nenadoknadivo. Neka im je Bog u pomoci.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)