Datum:

19.08.2019. 9:11

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Proizvođač automobila Jaguar je već godinama pod indijskom kapom, a tamo mu ne cvetaju ruže pa je da bi zainteresovao mlađu klijentelu olako odbacio svoju aristokratsku notu i pokušao da se nametne naglašenom agresivnom sportskom notom.

I zaista, Jaguarovi modeli, bar kad je SUV u pitanju, vrlo su atraktivni, ali nedovoljno da bi uspeli da ugroze nemačke rivale, posebno BMW, koji u domenu krosovera ne zna za poraz.

To je slučaj i u Kini, gde Jaguar beleži drastičan pad. Ne pomaže ni Bregzit pa je Jaguar Land Rover samo u zadnjem kvartalu prošle godine ostvario minus od 354 miliona dolara. Time se pokazao kao pravi gutač novca pa je prilično olakšao indijski Tata Motors.

Indijcima je očigledno prekipelo pa su odlučili da smanje troškove na novim modelima. Tako poslednje informacije govore da će u razvoj dva nova kompaktna SUV-a Jaguar krenuti s BMW-om. Bavarci bi tako dali svoju FAAR platformu, a vrlo verovatno i neke motore.

To znači da će novi BMW X1 i Jaguarov mali krosover imati jako puno zajedničkog, a njima će se verovatno pridružiti i mini kantrimen.

Pretpostavlja se da ih na putevima nećemo videti pre polovine sledeće decenije.

Izvor: Novosti 

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)