Datum:

21.04.2016. 19:38

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Jaguar XF Sportbrake bez sumnje je bio jedan od najatraktivnijih karavana u svom tržišnom segmentu, pa će zato vest da je ova kompanija odustala od pravljenja novih karavana verovatno naići na neodobravanje kupaca.

Direktor dizajna Jaguara Ian Kalum istakao je da se tržište karavana drastično smanjuje, što opravdanost proizvodnje ovakvih automobila ozbiljno dovodi u pitanje. Najveće tržište karavana u Evropi je Nemačka, a Nemci preferiraju domaće brendove: Audi, BMW i Mercedes. U kombinaciji sa zapaženim smanjenjem interesovanja za ovakve modele u Ujedinjenom Kraljevstvu, došlo je do toga da Jaguar donese odluku da ne pravi Sportbrake varijante XE i XF modela.

Jaguar odustaje od tržišta karavana, ali ne čini se da je preterano zabrinut oko potencijalnog smanjenja prodaje. Oni, naime, veruju da će F-Pace biti u stanju da više nego popuni prazninu koju bi ova odluka mogla za sobom ostaviti. Endi Gos, direktor prodaje i marketinga za Jaguar Land Rover još ranije je rekao da tržište SUV-ova preuzima primat u svim delovima sveta, ali da karavani nisu popularni na ključnim tržištima ove kompanije – u SAD i Kini.

Iako bi mnogi mogli biti razočarani ovom odlukom, Kalum navodi da za to nema razloga, s obzirom da se Jaguar sprema da lansira nove modele, rekavši: “Pravićemo stvari koje će vas iznenaditi, ali to neće biti karavani.”

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)