Datum:

20.06.2016. 13:27

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Nakon ulaganja od oko 344 miliona dolara, Jaguar Land Rover otvorio je novu fabriku u Itatiaji u Brazilu, gde je zaposleno više od 300 ljudi. Dodatnih 700 radnih mesta kreirano je zahvaljujući lancu snabdevanja u zemljama gde JLR želi da otvori ukupno 35 predstavništava. U ovoj fabrici sklapaju se Evoque i Discovery Sport, a oba će u ovoj zemlji u prodaji naći već ovog meseca.

Novi proizvodni pogon JLR kompanije ima maksimalan proizvodni kapacitet od 24.000 jedinica godišnje, a u 2016. žele da naprave 10.000 automobila. Novo postrojenje zaduženo je za finalne operacije sklapanja, što znači da se ofarbane karoserije uvoze iz Ujedinjenog Kraljevstva, kao i Ingenium motori.

Brazil predstavlja važno tržište za Jaguar Land Rover, gde se tri premium SUV-a ove kompanije prodaju pod Land Rover brendom. Pomenuti Evoque i Discovery Sport predstavljaju najpopularnija JLR-ova vozila u ovoj zemlji, pa otud i nije iznenađujuće što će se ovi modeli sklapati lokalno.

Osim fabrike, JLR planira otvaranje prvog internacionalnog Education Business Partnership centra, koji će za 12.000 mališana obezbediti edukativne aktivnosti. Ova kompanija u vlasništvu Tata Motorsa, kaže da će pružanje obrazovanja ovoj deci omogućiti da razviju ključne veštine, radnu etiku i inspiraciju kako bi mogli da se zaposle u Jaguar Land Roveru.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)