Datum:

30.09.2019. 21:51

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

1 komentara pregleda

Britanski proizvođač zaustaviće svoje pogone na Ostrvu početkom novembra, kako bi se izborio sa eventualnim posledicama izlaska Ujedinjenog Kraljevstva iz EU bez sporazuma.

Podsećamo, trenutno kao konačni datum izlaska UK iz Evropske unije figurira 31. oktobar.

U kompaniji Jaguar Land Rover (JLR) kažu da su prinuđeni na prekid rada jer nemaju drugog izbora.

“Nama je dnevno potrebno 20 miliona delova da bi proizvodnja tekla po planu, što znači da se moramo dogovoriti sa dobavljačima kako bismo imali na raspolaganju svaki deo i kako bismo ga dobili na vreme”, objašnjava direktor JLR, Ralf Spet.

Proizvodnja će biti privremeni zaustavljena na nedelju dana u pogonima Hejlvud, Kasl Bromič i Solihal, u kojima se proizvode automobili, kao i u fabrici u Vulverhemptonu gde se izrađuju motori.

U navedenim postrojenjima ukupno se pravi skoro trećina svih automobila proizvedenih u Velikoj Britaniji, uključujući modele Land Rover Discovery, Range Rover Evoque i Jaguar F-Type.

JLR nije jedina kompanija koja je najavila privremenu obustavu proizvodnje u Britaniji zbog neizvesnosti oko Bregzita. To su ranije učinile i Toyota, koja je objavila da će zastoj trajati samo 1. novembra, i BMW, koji će 31. oktobra i 1. novembra privremeno zaustaviti mašine u fabrici u Oksfordu gde se prave automobili marke MINI.

Izvor: B92

1 komentar
  1. Eki

    BS.
    Pala je potražnja za Jaguar / Land Rover automobilima, nema veze Brexit.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)