Datum:

20.10.2010. 15:35

Autor:

Ivan Minić

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 8366 pregleda

Britanski holding “Jaguar-Land Rover” (JLR), koji se nalazi u vlasništvu indijske grupe “Tata motori”, saopštio je danas da će uložiti milijarde funti u razvoj i da se odustalo od plana zatvaranja jedne od tri fabrike automobila u Engleskoj, nakon što je postignut dogovor sa sindikatima o platama.

JLR je najavio da će značajno povećati broj modela u svojoj proizvodnoj liniji i da će otvoriti hiljade novih radnih mesta u narednoj dekadi, prenele su agencije.

“Tata” je prošle godine objavila da će udružiti dve od njenih JLR fabrika u Engleskoj, u okviru plana izlaska iz krize izazvane ekonomskim posrtanjem i padom tražnje za automobilima, zbog čega su pogoni bili angažovani sa svega 60 odsto kapaciteta. Izvršni direktor JLR Ralf Spet izjavio je da je “Tata”, matična kompanija britanskih pogona, dala punu podšku JLR u periodu recesije, ali da su na putu ozdravljenja firme značajne žrtve podneli i sami zaposleni. Od dogovora sa sindikatima imaće koristi svi, od zaposlenih, samih kupaca, do akcionara “Tate,” rekao je Spet.

Izvor: Tanjug

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)