Datum:

20.07.2019. 21:32

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Kompanija Jaguar Land Rover dobila je pozajmicu u iznosu od 500 miliona futni od britanske vlade. Ta pozajmica je namenjena ubrzanju razvoja električnih automobila.

Naime, tokom sastanka sa predstavnicima industrije, premijerka Velike Britanije, Tereza Mej, rekla je da će Jaguar Land Rover dobiti pozajmicu u iznos od 500 milona funti od vlade. Takođe, očekuje se još 125 milona evra od komericjalnih sredstava, prenosi magazin Guardian.

Britanski proizvođač automobila je nedavno objavio planove o proizvodnji nove linije električnih automobila. Ta vozila će se proizvoditi u postrojenju u Birmingemu. U ta vozila ubraja se i sledeća generacija modela XJ, koja će biti potpuno električna.

Nova vozila kompanije Jaguar Land Rover će biti bazirana na MLA platformi. Ona će imati bateriju kapaciteta do 90,2 kWh, što znači da će sa jednim punjenjem moći da pređu do 470 kilometara. Plug-in hibridni modeli će imati baterije od 13,1 kWh i autonomiju od 50 kilometara sa jednim punjenjem.

Naime, najveži proizvođač automobila u velikoj Britaniji će veći deo ovog novca uložiti u fabriku. Plan je da svi modeli iz game imaju i elektrifikovanu varijantu do 2020. godine. U fabrici će biti izgrađen i novi centar za sklapanje baterija koji će postati operativan od 2020. godine. Kapacitet će biti oko 150.000 jedinca godišnje.

Ova investicija u Jaguar Land Rover će sačuvati najmanje 2.500 radnih mesta. To su svakako dobre vesti, posebno za kompaniju koja je ranije najavila da će morati da ugasi 4.500 radnih mesta na globalnom nivou.

Tereza Mej se sastala sa čellnim ljudima kompanija Jaguar Land Rover, Ford, BMW, Nissan i PSA grupacije. Na tom sastanku im je saopštila da je vlada odlučila da se posveti tome da na putevima Velike Britanije bude što veći broj električnih vozila. Zbog toga će se instalirati i punjači za električna vozila širom zemlje.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)