Datum:

05.04.2012. 19:22

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 5148 pregleda

Jaguar je danas objavio da će njihov F-Type ući u proizvodnju kao vozilo za 2013. modelsku godinu. Jaguar je izabrao Salon automobila u Njujorku kako bi zvanično najavio ulazak ovog automobila u proizvodnju, želeći da na taj način nagovesti svoje namere – da američko tržište bude primarno za F-Type. Jaguar C-X16 koncept predstavljen je na prošlogodišnjem izdanju ovog Salona i doživeo je veliku popularnost, što je motivisalo Jaguar da se odluči na proizvodnju ovog kabrioleta sa dva sedišta.

Jaguar će F-Type predstaviti kasnije ove godine, najverovatnije na Salonu automobila u Parizu. Imaće aluminijumsku konstrukciju sa čitavim spektrom benzinskih motora. Na slikama u nastavku možete videti njegove ranije objavljene špijunske fotke.

Adrian Holmark, Jaguarov globalni brend direktor, u Njujorku je ovim povodom izjavio da su ubrzali razvoj novog Jaguarovog sportskog automobila, a da ih je na to podstakla velika popularnost C-X16 koncepta predstavljenog u septembru prošle godine. Ovaj automobil biće snažniji od bilo kog Jaguar F-Type vozila ikad napravljenog, a u tome će im pomoći samopouzdanje i ambicija koji su inače karakteristični za ovaj brend, kaže Holmark.

Jaguar C-X16 koncept imao je novu generaciju superpunjenog V6 benzinca koji je proizvodio 380 KS i 450 Nm obrtnog momenta. Uparen sa osmostepenim menjačem i sa baterijom od 1.6kW smeštenom iza sedišta, postignuta je idealna raspodela težine – 50:50. Sistem regeneracije energije kočenja omogućava bateriji da doprinese povećanju ukupne snage automobila za 95 KS i 235 Nm obrtnog momenta.

Ovaj automobil će se na putevima naći sredinom iduće godine.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)