Datum:

13.03.2017. 10:42

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Jaguar F-PACE je među finalistima za svetski auto godine i najbolji automobilski dizajn godine u 2017. Ovaj SUV je jedan od tri koji je na Salonu automobila u Ženevi ušao u uži izbor. Pobednik će biti izložen na njujorškom internacionalnom auto show-u 13. aprila na osnovu glasova 75 žirija.

„Ostajući apsolutno odani našim principima dizajna, F-PACE je odmah prepoznatljiv kao Jaguar. Veliko mi je zadovoljstvo što je imenovan među troje finalista za World Car Design of the Year nagradu i što je prepoznat od strane tako iskusnih i talentovanih dizajnera.“ – izjavio je Ian Callum, direktor dizajna Jaguar.

Inicijalni uži izbor za nagradu najboljeg automobilskog dizajna godine je izabran od strane šest stručnjaka za dizajn, uključujući Patrick le Quément, dizajnera i predsednika odbora strategije, i Sam Livingstone konsultanta Car Design istraživanja.

 „F-PACE je Jaguarov prvi SUV, ali pruža agilnost, brzinu i prefinjenost po kojem je Jaguar poznat. Njegova kombinacija dinamičnog rukovanja, poželjnog izgleda i svakodnevne praktičnosti su pomogli F-PACE-u da postigne veliki uspeh širom sveta.“  Kevin Stride, direktor linije vozila Jaguar F-PACE.

Žiri za dodelu nagrade za svetski automobil godine čine uticajni automobilski novinari iz 24 zemlje. Mike Rutherford, direktor i potpredsednik nagrada za Svetski automobil godine je rekao: „Jaguar F-PACE je jedini proizvod na planeti koji može da osvoji dva prestižna trofeja 2017. godine. Kvalifikacijom kao top tri finalista, ovaj SUV prestižne kompanije ima veliku šansu da ponese dva od šest trofeja na njujorškom internacionalnom autoshow-u 13. aprila.“

F-PACE je prvi Jaguar SUV porodičan a sportski automobil. Motori su efikasnog i inovativnog četvorocilindričnog 2.0-litarskog ingenium dizela, sa niskom emisijom CO2 od 126g/km na visokim performansama 380KS, sa V6 benzinskim modelom koji može da ubrza od 0-62mph (0-100km/h) za samo 5,5 sekundi. F-PACE model je u prodaji od aprila 2016. i postao je najbrže prodavan Jaguar ikada.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)