Datum:

01.08.2012. 16:35

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 3914 pregleda

Motor koji će pokretati „C-X75“, model čiju je proizvodnju „Jaguar“ najavio u maju, više nije nepoznanica. Koristiće benzin kao gorivo, i uz dva elektromotora imaće snagu od 507 „konja“. Biće četvorocilindrični, sa zapreminom od 1,6 litara, a dodatnu snagu garantuju kompresor i turbina.

Njegov razvoj je trenutno u fazi takozvanog radnog prototipa. Hibridni sistem sastavljen je od dva elektromotora koji će biti postavljeni na prednjoj i zadnjoj osovini. Bez benzinskog motora, koji je takođe deo tog sistema, biće u stanju da radi na 10.000 obrtaja.

Električni motor imaće bateriju tešku 200 kilograma, a pored toga, moraće da koristi rashladnu tečnost za održavanje idealne temperature. Za situacije kada je auto parkiran i kad se baterije pune, postoji opcija kačenja sistema na električnu mrežu. Najavljeno je da će „C-X75“ koristiti energiju koja se nalazi u baterijama, pa će tako moći da pređe put od 60 kilometara. Kada bude u električnom modu vožnje, kazaljka na brzinomeru ovog automobila će put od 0 do 200 km/č prelaziti za svega šest sekundi. Maksimalnu brzinu od 322 kilometra na čas biće moguće ostvariti kada se priključi i snaga benzinskog motora. Tada će mu za ubrzanje do „stotke“ biti potrebne tri sekunde.

Nimalo zanemarujući podatak je i masa vozila, pa treba naglasiti činjenicu da će se ovaj model produkcijski bazirati na „monokoku“ šasiji od ugljeničnih vlakana, od čega je izrađena i većina karoserije na čijem je razvoju radio i „Vilijamsov“ F1 tim.

Jaguar“ će proizvesti svega 250 primeraka ovog modela, a cena će, prema očekivanjima, biti dosta visoka. Oni koji budu želeli da sede za volanom „C-X75“, moraće da odvoje od 800.000 do 1.000.000 evra.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)