Datum:

02.04.2014. 22:29

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 3812 pregleda

„Opel moka”, koja nastavlja da plovi na talasu uspeha, postala je “bestseler” model posle samo 18 meseci od pojavljivanja u salonima automobila.

“Opel” može da se pohvali sa ukupno 200.000 porudžbina za svoj inovativni supkompaktni SUV. U februaru 2014. zabeležen je dosad najveći broj porudžbina.

Prodaja širom Evrope se udvostručila – posle samo godinu dana “moka” je dostigla ciljnu prodaju od 100.000 u aprilu 2013. Trenutno čini 11,3 odsto tržišnog udela u Evropi, što je dovodi na treću poziciju supkompaktnih SUV vozila. U severnoj Evropi, “moka” je lider u skandinavskoj regiji. I u Finskoj i u Norveškoj postala je jasan lider u tom segmentu, sa 24, odnosno 21 odsto tržišnog udela, dok u Velikoj Britaniji poseduje 17 odsto tržišnog udela. U Nemačkoj, “moka” je u vrhu svih vozila u SUV segmentu: skoro 12 procenata udela na tržištu u prva dva meseca 2014. stavlja je na prvo mestu, prema podacima Nemačke federalne kancelarije za motorna vozila (KBA).

Peter Kristijan Kispert, član Upravnog odbora i potpredsednik GM-a za prodaju i postprodaju u Evropi, rekao je:

– “Opel moka” je još jednom pokazala svoju “elastičnost” i uspeh u osvajanju novih klijenata na tržištu punom izazova. Veoma nam je drago što vidimo da je naš mali SUV šampion, jedan od vodećih na SUV tržištu, i da igra ključnu ulogu u jačanju “Opelovog” brenda i dovodi ga pravo pod svetla reflektora pobednika.

“Moka” unosi inovacije u SUV segment čineći karakteristike više klase vozila dostupnim većem broju klijenata. Ovo uključuje adaptivna zadnja svetla (Adaptive Forard Lighting), ergonomska sedišta s potporom za leđa (Aktion Gesunder Rucken e.V), a potvrda kvaliteta je i druga generacija integrisanog nosača za bicikl “FleFi”. Sve to su karakteristike koje je “moka” uvela u SUV segment. Sa 4,28 metara dužine, ona nudi mnogo prostora za petoro putnika i visokopozicionirano sedenje, čime je pogodna za različite svakodnevne potrebe. A njen sportski enterijer takođe je čini idealnom za avanturističke vikende.

auto-Mokka-2edium

Vrhunske tehnologije obezbeđuju optimalne uslove vožnje i sigurno putovanje s programom za elektronsku stabilnost (Electronic Stability Program), asistencijom za kretanje na usponu (Hill Start Assist and Hill Descent Control), drugom generacijom “opel aj” prednje kamere sa upozorenjem na mogućnost sudara otpozadi, kao i poboljšanim prepoznavanjem saobraćajnih znakova i upozorenjem na skretanje s puta.

“Moka” je dostupna s pogonom na prednje točkove ili s pogonom na sva četiri točka (all-heel drive – AD).

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)