Datum:

05.11.2014. 16:35

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 2655 pregleda

U „Opelu“ trljaju ruke zbog velikog interesovanja kupaca. Neverovatnih 30.000 kupaca već sada se odlučilo za novu „korsu“.

Iako još nije plasirana na tržište, nova „korsa“ već je ostvarila pravi uspeh. Neverovatnih 30.000 kupaca već sada se odlučilo za novu „korsu“, iako su „Opelovi“ prodavci tek u avgustu otvorili knjige za porudžbine pete generacije ovog malog automobila, a početak prodaje je još nedeljama daleko od nas.

– Nova „korsa“ je imala odličan početak. Uprkos tome što vozači nisi imali prilike da je vide u prodajnim salonima, niti da je odvezu na probnu vožnju, već sada dobijamo mnogobrojne porudžbine. To znači da imamo ubedljivu kombinaciju dizajna, tehnologije i cene – rekao je Peter Kristijan Kispert, potpredsednik prodajnog i postprodajnog sektora grupacije „Opel“. – Peta generacija nastavlja uspešnu priču modela „korsa“. Ovaj automobil je važan deo naše ofanzive modela i značajno će povećati naš tržišni udeo u narednih nekoliko godina.

Nova „korsa“ je imala svetsku premijeru na salonu automobila u Parizu početkom oktobra. Liste porudžbina su prvo otvorene u Nemačkoj, ali sada „korsa“ može da se naruči na skoro svim većim tržištima.

– Dostupnost ovog vozila širom Evrope takođe treba da bude zamajac. Ovaj automobil nije popularan samo u Nemačkoj, već i na drugim važnim tržištima kao što su Velika Britanija i Francuska – istakao je Kispert.

Nova „korsa“ stiže u prodajne salone velikih tržišta krajem ove godine, a plasiranje na celokupnom evropskom tržištu biće završeno do januara 2015. godine.

„Korsa“ je jedno od najbitnijih vozila „Opelovog“ portfolija jer ostvaruje oko četvrtinu ukupne prodaje. Od lansiranja prve generacije „korse“ pre 32 godine, prodato je 12,4 miliona primeraka ovog malog automobila. Prethodnik nove „korse“ prodat je u gotovo tri miliona primeraka između 2006. i 2014. godine.

Prethodna verzija ostala je popularna i na samom kraju svog životnog ciklusa. U tekućoj godini, nijedno „Opelovo“ vozilo nije zabeležilo veću prodaju od modela „korsa D“. U Nemačkoj je ovaj automobil bio na samom vrhu svog segmenta po broju registracija u septembru.

AU-Corsa.jpg-(3)

Nova „korsa“ je simbol nemačkog inženjeringa, emocionalnog dizajna i neprevaziđenog odnosa cene i kvaliteta. Najbitnije tehničke karakteristike predstavljaju bezbednosni i pomoćni sistemi, uz nove, ultramoderne motore i sisteme prenosa.

Ofanziva

Nova „korsa“ je veliki igrač u „Opelovoj“ ofanzivi modela tokom koje će 27 novih automobila i 17 novih motora izaći na tržište do 2018. godine.
Na primer, sledeće godine biće lansiran novi „karl“. S novim početnim modelom „Opela“ – „korsom E“ i elegantnim „adamom“, uvedenim u razmaku od manje od dve i po godine, „Opel“ će imati do sada najjači portfolio malih automobila i jedan od najmlađih u čitavoj automobilskoj industriji.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)