Datum:

23.01.2014. 10:29

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 4559 pregleda

ADAC, nemačka verzija AMSS-a, uživa izuzetno poverenje Nemaca, ali ono bi se moglo srušiti kao kula od karata nakon što je na videlo izašlo da je udruženje lažiralo rezultate kako bi Volkswagen Golf pobedio u njegovom tradicionalnom izboru za najomiljeniji automobil godine.

Reuters izveštava da je prema ADAC-ovim tvrdnjama čak 34.299 vozača odabralo Golf za najdraži automobil, a Süddeutsche Zeitung saznao je da je reč o svega 3.409 vozača. Navodno je nezavisna agencija za sigurnost u saobraćaju izmišljala podatke od 2011.

Michael Ramstetter, ADAC-ov direktor za odnose s javnošću i urednik mesečnika ADAC Motorwelt, u međuvremenu je podneo ostavku, a u Volkswagenu čekaju da se mak dovede na konac kako bi odlučili hoće li vratiti Zlatnog anđela.

Nameštanje rezultata moglo bi se ADAC-u snažno obiti o glavu jer su mnogi već sad počeli propitivati rezultate i njihovih drugih testova, kako onih o pouzdanosti vozila, tako i one o sigurnosti u crash-testovima koje nemačka agencija sprovodi već godinama.

Izvor: Tportal

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)