Datum:

20.10.2016. 16:41

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Počeo je tradicionalni izbor za laskavu titulu najboljeg automobila na svetu 2017. – World Car of the Year 2017.

Ovaj uticajni izbor organizuje se svake godine od 2004, a žiri je sastavljen od novinara iz 22 zemlje. Glasanje se obavlja po fazama, a troje finalista biće poznato uoči sajma automobila u Ženevi u martu sledeće godine.

Pobednik će biti proglašen na salonu automobila u Njujorku aprila 2017.

Da bi automobil bio nominovan za ovo prestižno takmičenje mora da ispuni mnogo uslova. Najvažniji od njih su da se pojavi u prodaji najmanje na dva kontinenta u periodu između dva izbora i da se prodaje u najmanje pet zemalja na kontinentu.

Ove godine titulu automobila godine u svetu osvojila je “mazda Mh5”, koja je u finalnoj trci iza sebe ostavila “mercedes benc GLC” i “audi A4”.

Osim sveukupnog pobednika koji će poneti zvanje svetskog automobila godine, biraju se i najbolji modeli u još nekoliko kategorija. Ove godine kategorije se razlikuju u odnosu na prošlogodišnji izbor, pa će se tako birati i najbolji luksuzni-sportski automobil, zatim najbolji “zeleni” model za 2017, a uvodi se i nova kategorija – najbolji “urbani” automobil koji je namenjen pretežno vožnji u gradskim uslovima.

Ovogodišnji laureati bili su “BMV serije 7”, u kategoriji luksuznih vozila, i “audi R8 kupe”, najbolji u nadmetanju sportskih vozila. Titulu najlepšeg, najbolje dizajniranog automobila prigrlila je “mazda mh5”, a “najzelenijeg” “tojota mirai”.

Biće veoma zanimljivo videti kako će proći na glasanju “fijat 124 spajder”, brat blizanac ovogodišnjeg pobednika “mazde mh5”.

Po tri kandidata imaju “Audi” i “Kija”, a “Hjundai” i “Bjuik” imaju po dva predstavnika.

Elitno društvo

U konkurenciji za svetski automobil godine 2017. su: “audi A5/S5 kupe”, “audi Q2”, “audi Q5”, “bjuik lakros”, “bjuik envižn”, “ševrolet kruz”, “krajsler pacifika”, “fijat 124 spajder”, “honda sivik”, “hjundai elantra”, “hjundai dženesis G80”,” infiniti Q60”, “jaguar F-pejs”, “kija rio”, “kija kadenca”, “kija sportidž”, “mazda CH-9”, “šongjang tivoli”, “seat ateka”, “škoda kodijak”, “tojota C-HR”, “folksvagen tihuan”.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)