Datum:

09.03.2014. 11:19

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 4117 pregleda

Prvi autobus, koji je napravljen u saradnji “Mercedesa” i “Ikarbusa”, izašao je danas iz fabrike u Zemunu , a znak nemačkog automobilskog giganta simbolično je na novi autobus postavio prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić. Vučić je rekao da je danas veliki i važan dan i zbog povratka Mercedesa u Srbiju posle 17 godina, ali i zato što je to pokazatelj rasta indutrijske snage Srbije…

Prvi autobus, koji je napravljen u saradnji “Mercedesa” i “Ikarbusa”, izašao je danas iz fabrike u Zemunu , a znak nemačkog automobilskog giganta simbolično je na novi autobus postavio prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić.

Vučić je rekao da je danas veliki i važan dan i zbog povratka Mercedesa u Srbiju posle 17 godina, ali i zato što je to pokazatelj rasta indutrijske snage Srbije.

Novi model autobusa sa oznakom IK 112 LE biće prikazan na predstojećem salonu automobila u Beogradu.

Na tom modelu “Mercedes” isporučuje samohodnu šasiju, a “Ikarbus” radi nadogradnju, pri čemu je posao podeljen pola-pola.

Posle potpisivanja ugovora o saradnji sa “Mercedesom”, u “Ikarbusovoj” fabrici u Zemunu zajednički će se raditi na još šest do sedam novih modela autobusa – gradskih, međugrađskih, turističkih i kombi vozila.

Izvor: Tanjug/Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)