Datum:

15.07.2016. 22:19

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Evo i dodatnih problema sa Volkswagen. Naime, italijanska potrošačka organizacija „Altroconsumo“ je uradila testiranje u realnom saobraćaju Audija Q5, na kome je obavljena tehnička „popravka“ vezana za emisiju azotnih oksida i poništavajućeg uređaja. Međutim, potrošačka grupa je otkrila da je emisija NOx čak 25 odsto veća u odnosu na nivoe pre „popravke“, izveštava Rojters.

Kao posledica ovog slučaja, Evropska potrošačka organizacija (BEUC), čiji je „Altroconsumo“ član, pozvala je nemačkog proizvođača automobila da kompenzuje štetu vlasnicima dizel vozila, uz dosta oštrih reči.

„Volkswagen opravda nadoknadu američkim kupcima sa argumentom da njihovi automobili ne mogu biti tako lako popravljeni kao u Evropi“ rekla je Monik Gojens, generalna direktorka BEUC-a. „Ovo opravdanje je bez ikakvog osnova.“ Volkswagenovi predstavnici nisu bili dostupni za komentar, kaže se u Rojtersovom izveštaju.

Ovo bi nemačke vlasti moglo da stavi u prilično kompromitujuću poziciju. Nemačko ministarstvo saobraćaja je prošle godine saopštilo da neće kazniti Volkswagen zbog skandala, i jednostavno će zahtevati od kompanije da vrati vozila „u legalne okvire“. Poređenja radi, VW je ostvario dogovor sa američkim vlastima da vlasnicima dizel modela isplati do 10.000 dolara, tako da bi to u totalu u SAD trebalo da bude oko 15,3 milijarde zelenih novčanica.

Oko 2 miliona vozila u Nemačkoj su vezana za ovaj problem, što je mnogo više od pola miliona u SAD. U Evropi ima oko 8,5 miliona vozila vezana za dizel skandal.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)