Datum:

28.03.2013. 16:39

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 6013 pregleda

Građevinski konzorcijum Kooperativa konstrucioni Lerkara iz Palerma želi da učestvuje u završetku jedne od najvažnijih deonica na putnom pravcu Koridora 10 – beogradske obilaznice i spreman je da za taj projekat izdvoji 150 miliona evra, saopštilo je u sredu Ministarstvo saobraćaja Srbije.

Predstavnici italijanske firme zainteresovani su da se, pošto dostave pismo o namerama, pronađe modalitet pomoću kojeg bi, na osnovu svih važećih zakonskih propisa, mogli da konkurišu za dobijanje posla, saopštilo je Ministarstvo saobraćaja, gde je u utorak održan sastanak sa predstavnicima italijanske kompanije.

Vlada Srbije nastavlja sa visokim intenzitetom saradnje sa italijanskim partnerima, što potvrđuje i poseta jedne od najznačajnijih građevinskih kompanija, koja želi da učestvuje u završetku beogradskog železničkog čvora, stoji u saopštenju.

Evropskim investitorima vrata Srbije su širom otvorena. Mi smo krajnje pojednostavili proceduru i razvili ceo spektar mogućnosti na osnovu kojih zainteresovane firme mogu da dobiju posao. Od tenderskih procedura, do međudržavnih sporazuma, sve je na stolu, naglasio je ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić.

Italijanski firma će u narednih nekoliko dana poslati pismo o namerama, na osnovu kojeg se nastavljaju razgovori koji su počeli sa Ministarstvom saobraćaja Srbije, dodaje se u saopštenju.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)