Datum:

06.08.2012. 10:18

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 3446 pregleda

Čelnici italijanske kompanije su nekoliko puta pristajali na pomeranje određenih rokova i smatraju da su pokazali veliko razumevanje, ali ih strpljenje polako izdaje.

Italijanski „Fijat” ima ozbiljne primedbe na odnos naše države prema obavezama koje je ona preuzela u vezi sa fabrikom „Fijat automobili Srbija”, saznaje Press.

Kako su nam preneli odlično obavešteni i potpuno pouzdani izvori bliski samom vrhu italijanske kompanije, „Fijat” ima tri ključne zamerke – pre svega država, kao suvlasnik fabrike, i dalje duguje oko 60 miliona evra koje je odavno trebalo da uplati, a znatno kasne i radovi na izgradnji obilaznice oko Kragujevca, kao i spajanju tog grada sa autoputem Beograd – Niš, preko Batočine.

Srbija ima 33 odsto vlasništva u kompaniji „Fijat automobili Srbija”, pa su tom udelu srazmerne i preuzete novčane obaveze u investiranju.

Neispunjeno obećanje

Problem je, međutim, što država odavno neredovno ispunjava svoje obaveze.

Pre nekoliko meseci je tako bila sporna uplata 80 miliona evra iz budžeta za proizvodnju modela 500L, ali se to nekako rešilo i tada je Italijanima obećano da će uplate nadalje biti redovne ili u najgorem slučaju sa minimalnim zakašnjenjem, a oni su pristali da zaostali novac dobiju na rate. U međuvremenu, pokrenuta je proizvodnje „srpskog fiće”…

Izvor: Press

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)