Datum:

18.12.2016. 20:29

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Bez obzira da li ste spremni to da prihvatite ili ne, autonomna vozila stižu – i to prilično uskoro. Osim tehnoloških izazova koji prate dizajniranje vozila koja se sama mogu voziti, ona moraju biti u mogućnosti da komuniciraju sa drugim autonomnim vozilima, pešacima, kao i da usvajaju različite stilove vožnje širom sveta.

Drugi aktuelan izazov je i pitanje kako bi autonomna vozila komunicirala sa vozačima konvencionalnih automobila.

Prema istraživanju koje je sprovela Londonska škola ekonomije, većina od 12.000 vozača koji su učestvovali u ispitivanju kaže da bi bili u stanju da izmanipulišu autonomne automobile tako što bi ih terali da staju u brojnim kritičnim situacijama.

Na primer, jedan od ispitanika iz Ujedinjenog Kraljevstva objašnjava kako bi se samovozećim automobilima lako može manipulisati: “Oni se zaustave, a ti samo nastaviš da ubrzavaš.” Drugi u istraživanju su izrazili zabrinutost oko toga kakvu će interakciju samovozeći automobili imati sa konvencionalnim vozačima, a jedan ispitanik kaže: “Ako bi na putevima bili samo samovozeći automobili, to bi onda moglo biti bezbednije. Ali kombinacija mi se ne sviđa.”

Uprkos tome, direktor istraživanja i analize tržišta u Octo Telematicsu Endrju Li veruje da će samovozeći automobili biti sposobniji za vožnju od većine ljudi, uz eliminaciju mogućnosti da ih same karakteristike puta ometaju pri vožnji.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)