Datum:

20.10.2015. 16:37

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 3785 pregleda

Za zaposlene u “Poršeu SCG”, ovlašćenom distributeru “Folksvagena” u Srbiji, pauze nema. Danonoćno rade kako bi ustanovili koliki je broj vozila, nemačkog brenda, sa “prevarantskim softverom” prodat u našoj zemlji.

– Dobili smo od centrale spisak brojeva svih šasija od 11 miliona vozila za koje postoje indicije da imaju ugrađen problematični softver koji je pokazivao manju emisiju natrijum-oksida od stvarne – kažu u “Poršeu” SCG za”Novosti”. – Naše nadležne službe rade na upoređivanju brojeva šasija koje smo dobili sa onim koje smo prodali sa dizel motorom EA 189 Eu5.

U “Poršeu SCG” očekuju da će potrebne informacije, najverovatnije biti javnosti saopštene ove nedelje. Na pitanje kako će biti obeštećeni kupci ovih vozila, ali i država Srbija, nismo dobili odgovor, jer sve zavisi od odluke centrale “Folskvagena” iz Nemačke.

U međuvremenu, iz sedišta “Folskvagena” još nema preciznih informacija šta će biti sa vozilima koje imaju sporni motor. Pretpostavka je da će “softver koji daje pogrešnu sliku” biti zamenjen, naravno o trošku proizvođača.

Vozači nezainteresovani

Do sada se samo nekoliko vozača javilo, saznaju “Novosti”, uvozniku “Poršeu SCG”, za informacije o problematičnim vozilima. Očigledno je da je kod nas ekologija i dalje “pod razno”, a činjenica da su vozila “Folksavagena”, prodata u periodu od 2009. dodanas, tehnološki potpuno ispravna i da ne postoji nikakav bezbednosni rizik, nešto je u šta čvrsto veruju naši sugrađani, pa je zato i izostala neka, “žešća reakcija”.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)