Datum:

30.12.2015. 16:28

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 3031 pregleda

Čekanju je konačno došao kraj. Doduše, tek je jedan čovek u pitanju, ali taj jedan je veliki srećnik. Naime, Honda Aircraft Company je isporučila prvi HondaJet novom vlasniku, tako da je japanski gigant ušao u novu teritoriju motorizovanog transporta.

Mada je Honda eksperimentisala sa avionom još osamdesetih godina, razvoj HondaJet letelice kakvu danas znamo je započeo krajem devedesetih godina, kada je dizajner Mičimasa Fuđino, sada izvršni direktor Honda Aircraft Company, nacrtao prvobitnu formu. Upravo za Božić, sve je kulminiralo prvom isporukom.

Predaja prvog Hondinog aviona prvom kupcu je obavljena u sedištu kompanije, u Piedmont Triad međunarodnom aerodromu u Grinsborou. Tu će Honda proizvoditi sve svoje avione, servisirati ih i održavati, ali i trenirati pilote.

HondaJet HA-420 je klasifikovana kao laki poslovni mlaznjak. Snaga dolazi iz para „turbo fen“ motora, koje proizvodi Honda i General Electric. Krstareća brzina letelice iznosi 700 km/h a maksimalna 777 km/h. Na taj način je HA-420 najbrže Hondino vozilo ikada.

Honda Aircraft Company delivered the first HondaJet on Dec. 23,

2014-485024-honda-jet

Honda Aircraft Company associates celebrate the first HondaJet d

Izvor: Vrele gume, Foto: Worldcarfans

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)