Datum:

06.09.2013. 22:24

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 2419 pregleda

Prodaja blindiranih automobila je u porastu u zemljama Bliskog istoka, poput Iraka, Jordana, Libana, Sirije i Jemena, kao i u zemljama poput Avganistana, Somalije i Libije, prenosi netmobil.net.hr.

Američka firma Texas Armoring Corporation, specijalizovana za proizvodnju ovakve vrste vozila, u poslednje dve do tri godine u ovom regionu beleži godišnji rast od 15 posto, a njihovi najverniji klijenti su bogataši koji se boje otmice.

Problem je u tome što ova industrija doživljava snažne uspone i padove, međutim podsticaj za prodaju je veoma jednostavan, objašnjava Patrick Aouad, predsednik uprave firme Yaka Group koje je samo ove godine prodala 300 blindiranih automobila.

Tako se nagli porast prodaje, primera radi, dogodio nakon atentata na libanskog premijera Rafika Haririja koji je 2005. godine ubijen eksplozivom postavljenim u kombi pored kojeg je prolazila njegova povorka.

Aouad slično gleda i na današnju Siriju. “Ako Sirija bude napadnuta i postane poput Iraka, možete računati na prodaju od 1.000 do 1.500 blindiranih vozila.”

Trenutno se u regionu proda oko 3.000 blindiranih vozila godišnje.

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)