Datum:

26.05.2016. 13:17

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Prošle godine predstavljen je atraktivni RX-Vision koncept, a sada Mazda kaže da će on možda doživeti proizvodnju.

U razgovoru za Top Gear, direktor dizajna ove kompanije Kevin Rajs je rekao da bi oni želeli da ga naprave. Međutim, kada su se stvari postavile u brojkama, ispalo je da on i nije baš pametan poslovni potez. Naime, tržište kome bi bio plasiran je premalo i bilo bi teško opravdati troškove uložene u njegov razvoj. Osim toga, RX-Vision koji je predstavljen prošle godine na Salonu automobila u Tokiju predstavljao je samo dizajnerski eksperiment i kao takav nije imao ispravan menjač.

Međutim, ipak ima nade da će se ovaj automobil naći u proizvodnji, zahvaljujući veoma pozitivnim povratnim informacijama koje je dobio u međuvremenu. Mazda trenutno pokušava da predvidi koliko kupaca bi moglo biti zainteresovano za oživljeni RX i, ukoliko se potražnja i ponuda poklope, do njegove proizvodnje bi zaista moglo doći.

RX-Vision bio je izložen prošlog vikenda na Concorso d’Eleganza Villa D’Este, a odlikuju ga duga hauba ispod koje se nalazi nešto dodatne težine, kako bi se mogao smestiti rotacioni motor. Koncept je, može se zaključiti, i pored toga što je inicijalno osmišljen kao dizajerska vežba, ipak realan i deluje kao da i jeste predviđen za proizvodnju.

Mazda je nedavno prijavila patent na kom radi, a u pitanju je novi turbopunjeni rotacioni motor za koji se veruje da će imati više od 400 KS. Neki kažu da će se model pod još uvek nepotvrđenim imenom RX-9 pojaviti 2020. godine, kada Mazda proslavlja vek svog poslovanja.

3

1

2

4

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)