Datum:

28.02.2012. 22:49

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 5703 pregleda

Kroz inovativni istraživački projekat ELVIIS, koji se proteže kroz nekoliko industrijskih grana, kompanija Ericsson će implementirati mobilnu konekciju u električne automobile kako bi njihovim vlasnicima omogućila veći izbor i kontrolu nad punjenjem.

Nova inteligentna arhitektura omogućava vozačima da u potpunosti kontrolišu proces punjenja automobila kada su priključeni na standardni električni priključak. Takođe, sistem automatski preusmerava sve troškove punjenja na račun vlasnika vozila. Sada, vozači će samo odrediti vreme i količinu struje putem konzole u samom automobilu ili daljinski upotrebom pametnog telefona ili tableta.

Koristeći mobilnu mrežu, automobil će komunicirati sa električnom mrežom i tako započeti proces punjenja u određeno vreme (npr. kada je struja jefitnija) što će vozačima doneti značajnu uštedu.

Projekat ELVIIS (Electric Vehicle Intelligent Infra Structure) je zajednički poduhvat kompanija Volvo, Ericsson, Geteborg Energi i Viktoria Institut. Kao testno vozilo projekta koristiće se Volvo C30 Electric koga će posetioci MWC sajma u Barseloni moći da vide na Ericssonovom štandu od 27. do 29. februara.

Glavne odlike ELVIIS projekta:

• Korišćenje postojeće mobilne i električne mreže

• Vozač određuje vreme i količinu punjenja preko konzole ili daljinski putem pametnog telefona ili tableta

• Upravljačka konzola u automobilu koja omogućava kreiranje šema punjenja kako bi se obezbedila optimalna iskoristivost energije i najpovoljnija cena

Izvor: Ericsson

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)