Datum:

07.12.2015. 19:36

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 3225 pregleda

Sudbina Q50 Eau Rouge modela već neko vreme je neizvesna, ali sada je ovaj proizvođač rekao da mogućnost da koncept preraste u proizvodnu verziju još uvek postoji.

Direktor ove kompanije, Roland Kruger, rekao je da se od koncepta iz prethodne godine nije u potpunosti odustalo i da bi se on mogao naći u proizvodnji u budućnosti. On smatra da luksuzni brend poput Infinitija mora da ima jedan model koji će biti prava slika i prilika ovog brenda, a da bi Eau Rouge mogao da ima status simbola snage i perfromansi.

Čak i ako se odobravanje ovog modela od strane Infinitija desi, to neće biti uskoro, zato što je on trenutno usmeren na Q30 i QX30 modele, kao i na Q60 koji stiže sledeće godine. Poslednje pomenuto vozilo pokretaće moćni 3.0-litarski twin-turbo motor koji se može naći kod Q50 sedana. Ovaj motor opisan je kao prvi korak u sprovođenju izmena koje ovaj brend planira za svoje modele u narednih nekoliko godina.

Q50 Eau Rouge, dakle, trenutno nije prioritet, što znači da je nerealno očekivati ga u bliskoj budućnosti. Njega pokreće 3.8-litarski twin-turbo V6 motor iz Nissan GT-R modela, a agresivni dizajn mu stoga potpuno pristaje. Razlog zašto je bilo nezivesno da li će se on naći na proizvodnoj traci je taj što Infiniti smatra da on ne bi bio profitabilan. Drugim rečima, ova kompanija je imala bojazan da njegove prodajne brojke ne bi mogle da pokriju troškove razvoja.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)