Datum:

08.01.2017. 20:22

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Nissan je odlučio da od zajedničke saradnje po pitanju razvoja novog modela između Infinitija i Mercedes-Benza ipak neće biti ništa, prenosi Rojters.

Ova kompanija nameravala je da koristi Daimlerovu MFA2 platformu za buduće Infiniti modele, ali je odlučila da do toga ipak ne dođe. Izvori bliski Infinitiju kažu da je razlog ove obustave nemogućnost da se prihvate neophodni troškovi koje donosi upotreba Mercedes-Benzove tehnologije, odnosno pomenute MFA2 platforme, zato što je njeno prisustvo na tržištu premalo.

Odluka o saradnji odnosi se i na proizvodnju u fabrici koju su ove dve kompanije otvorile u Meksiku, što je koštalo oko milijardu dolara. Plan je bio da se kompleksnost proizvodnog procesa i, samim tim, njegova cena smanje korišćenjem arhitekture za kompaktna vozila. Osim toga, Nissan je uložio oko 300 miliona dolara u svoju fabriku u Velikoj Britaniji, kako bi je opremio svime što je neophodno za saradnju sa Mercedesom.

Obustava saradnje se, međutim, ne odnosi na zajedničku fabriku u Meksiku, gde će se proizvoditi modeli sa američko tržište.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)