Datum:

20.06.2011. 22:06

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara 5394 pregleda

Prema najnovijem istraživanju koje je sprovela osiguravajuća kompanija ”LV=”, čak polovina vlasnika kabrioleta kupili su svog prvog ljubimca sa mekim krovom u pedesetim godinama života, a jedan od deset je izjavio da je to učinio kako bi udovoljio svojoj želji još iz mladih dana. Pored toga, na putevima Britanije trenutno krstari tačno 911.495 kabrioleta, što je za pola više u odnosu na prethodnih deset godina.

U poređenju sa 1993. godinom, u Britaniji je sada oko šest puta više kabrioleta, što ovu zemlju svrstava na sam vrh liste vozača ovih automobila, mada vremenski uslovi u njoj baš i nisu idealni za takav automobil. Modeli poput Peugeota 206 CC, Renaulta Megane Dynamique VVT i Mercedesa SLK doveli su do toga da kabrioleti postanu najbrže rastući tržišni segment u toj zemlji.

U istraživanju se takođe navodi da vlasnici kabrioleta krovove svojih ljubimaca drže spuštenim u proseku oko 10 dana u toku meseca, a 3 dana u mesecima kada je vreme veoma hladno. Skoro trećina vlasnika tvrdi da su pazarili kabriolet kao svoj auto iz snova, dok jedan od deset priznaje da je kupovinom imao nameru da impresionira svoje prijatelje i porodicu.

Iz kompanije koja je vršila istraživanje smatraju da je jedan od razloga zašto vozači u srednjim pedesetim predstavljaju najunosniju ciljnu grupu na tržištu kabrioleta taj što su ovakvi automobili sada mnogo pouzdaniji, nego što su bili u vremenu kada su oni bili mladi.

”Britanska ljubavna afera sa kabrioletima je jedna od jedinstvenih ironija naše ostrvske nacije, a ovo istraživanje je dokazalo koliko su vlasnici ovih automobila posvećeni svojim ljubimcima bez obzira na vremenske uslove”, kaže Džon O’Rorke, glavni menadžer kompanije ”LV=”. Izgled da se ipak radi o istinskoj ljubavi prema kabrioletima, ne samo o aferi.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)