Datum:

01.08.2018. 9:04

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Opšte je poznato da kompanija Tesla već neko vreme radi na tehnologiji veštačke inteligencije koja će se naći u svim njenim modelima, ali do sada o tome nije bilo nikakvih zvaničnih potvrda.

Međutim, kao i u 99% slučajeva kada je u pitanju Tesla, nova informacija o veštačkoj tehnologiji je došla preko zvaničnog Twitter profila izvešnog direktora i osnivača te kompanije, Ilona Maska.

Naime, jedan od pratilaca profila Ilona Maska je postavio pitanje o tome da li će se u modelima kompanije Tesla naći virtuelni asistent sa veštačkom inteligencijom kao što je bio K.I.T.T. iz čuvene serije osamdeseth „Knight Rider“, Ilon Mask je odogovotio kratko i jasno sa „DA“.

Prema tome, to bi mogla biti prva zvanična potvrda o ovoj tehnologiji iz kompanije Tesla.

U ranijim izveštajima se navodilo da Mask zaista želi da u automobilima koje proizvodi njegova kompanija instalira virtuelnog asistenta sa veštačkom inteligencijom u formi napredno sistema glasovne kontrole. Mask je i sam ranije navodio da će novi sistem omogućiti vozačima da rade uglavnom sve preko glasovnih komandi.

Naravno, to da Tesla radi na sistemu napredne glasovne kontrole ima smisla s obzirom da se u njenim modelima ne nalaze fizičke kontrole osim velikog ekrana koji je osetljiv na dodir.

Takođe, kada je reč o vezi sa čuvenim K.I.T.T.-om, to ne bi bilo prvi put da Tesla koristi pop kulturu kao inspiraciju za neke od opcija na svojim modelima.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)