Datum:

08.07.2019. 9:35

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Generalni menadžer kineske kompanije Jinlong (Yinlong – Landžu Guangdong nju enerdži automobile) Jang Jian (Yang Jian) najavio je u izjavi Tanjugu da će Ikarbus, čiji su novi većinski vlasnik, krajem godine krenuti sa proizvodnjom električnih autobusa.

“Naši planovi su da prvo dovedemo investicije koje bi Ikarbus vratile u život, a nakon toga planiramo da zaposlimo 200 radnika i krenemo sa proizvodnjom”, objasnio je Jang.

On je rekao da je njegova kompanija primila novu porudžbinu i da će na osnovu nje krenuti sa proizvodnjom vozila koja su potrebna u Landžou.

“Upravo radimo na organizaciji u Ikarbusu i krajem ove godine krenućemo sa proizvodnjom prvog električnog autobusa. Mi sada radimo na tehničkoj pripremi za proizvodnju tog autobusa”, kazao je on.

Jang ističe da je plan kineske kompanije da “Ikarbus” učini jakom firmom i da postane regionalni centar, a da će se tek potom razmišljati i eventualnom širenju na druge zemlje u regionu i ulasku na evropsko tržište.

Kinezi preuzimaju 51 odsto Ikarbusa, a u vlasništvu države ostaće 26 odsto preduzeća, dok ostatak pripada malim akcionarima.

U pogonima “Ikarbusa” nameravaju da zadrže postojeće modele, ali i da počnu proizvodnju električnih autobusa i kombija.

Foto: Tanjug, Izvor: Novosti 

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)