Datum:

30.10.2014. 22:12

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 5317 pregleda

Ogroman skok vrednosti akcija Tesla Motorsa nije sprečio još jednog od vlasnika njihovih deonica da proda svoj deo, a nakon što je prošle nedelje Dajmler prodao preostalih 4 posto udela, i japanska Tojota je odlučila da unovči svoj udeo u akcijama kalifornijske firme luksuznih električnih automobila.

Ovaj potez je prirodna posledica odluke Tojote da značajnije smanji proizvodnju “RAV4 EV” sa električnim pogonom koji baterije i električni motor dobija direktno od Tesle.

“Imamo dobar odnos sa Teslom i razmotrićemo mogućnost da i u budućnosti radimo zajedno na nekom projektu”, rekao je Kajo Doi iz japanske firme.

Do marta ove godine, Tojota je posedovala 2.4 procenata akcija Tesla Motorsa, a i dalje nije zvnaično potvrđeno koliki procenat je Tojota ovom prilikom prodala.

U isto vreme kada su Dajmler i Tojota prodale svoje deonice Tesle, pojavljuju se glasine da bi BMW mogao da udruži snage sa kalifornijskom firmom, međutim, jedini povod za ovakve priče je sastanak zvaničnika dve firme pa treba sačekati zvaničnu potvrdu.

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)