Datum:

04.08.2018. 9:02

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

1 komentara pregleda

Nemački proizvođač automobila Folksvagen (Volkswagen) saopštio je da mu je dobit porasla 6,8 odsto u drugom kvartalu ove godine u poređenju s istim periodom 2017. i pored troškova od 1,6 milijardi evra zbog skandala s lažiranjem testova za izduvne gasove.

Kako se navodi u saopštenju kompanije, čije sedište je u Volsburgu, dobit je porasla na 3,31 milijardu evra sa 3,10 milijardi evra pre godinu dana. Prihodi su porasli 3,4 odsto na 61,14 milijardi evra.  

Kompanija je imala rekordni obim trgovine za prvih šest meseci godišnje od 5,5 miliona vozila, što je porast od 7,1 odsto.  

Generalni direktor Herbert Dis rekao je u saopštenju da ne treba da se opuste zbog predstojećih izazova kao što su novi, stroži ekološki kriterijumi za kontrolu izduvnih gasova.  

On je upozorio i da “rastući protekcionizam takodje predstavlja veliki izazov za globalno integrisanu automobilsku industriju.  

Američki predsednik Donald Tramp uveo je nove carine na čelik i aluminijum i na kineske proizvode.

Izvor: N1

1 komentar
  1. UniRent

    i pored troskova od 1,6 milijardi evra zbog skandala s laziranjem testova za izduvne gasove poslovati pozitivno to mugu samo veliki.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)