Datum:

29.12.2011. 22:32

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 5948 pregleda

Svake godine u danima novogodišnjih i božićnih praznik događaju se saobraćajne nezgode sa najtežim posledicama. Imajte to na umu, poručuju iz ABS-a.

Broj poginulih i teško povređenih u toku najluđe noći varira od godine do godine, ali se nezgode sa teškim posledicama uvek događaju u ovo vreme. Zato iz Agencije za bezbednost saobraćaja (ABS) apeluju na vozače da ne dozvole da u prvom novogodišnjem jutarnjem programu budu pomenuti kao jedan od aktera saobraćajne nezgode sa teškim posledicama.

“Svesni smo činjenice da u danima novogodišnjih i božićnih praznika popijemo poneku čašicu više, ali isto tako moramo biti svesni činjenice da vožnja klizavim kolovozima, u zimskim uslovima, pod dejstvom alkohola stvara dodatnu opasnost i povećava rizik za nastanak saobraćajne nezgode. Na ovaj način ugrožavamo i svoj i tuđe živote, pa se noć koja je trebalo da bude najlepša može pretvoriti u noćnu moru.

Ovom prilikom apelujemo na sve vozače da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i da nađu alternativne načine prevoza posle dočeka Nove godine. Posebno skrećemo pažnju mladim vozačima da za vreme najluđe noći odustanu od upravljanja vozilom. Napominjemo da je svim vozačima koji imaju probnu vozačku dozvolu zabranjeno da upravljaju vozilom od 23,00 do 05,00 časova. Stoga posebno apelujemo na roditelje da utiču na svoju decu koja imaju probnu vozačku dozvolu, da u toku novogodišnje noći ne upravljaju vozilom“, stoji u saopštenju ABS.

Iz Agencije takođe upozoravaju vozače koji su iz raznih delova Evrope i sveta stigli u Srbiju i nameravaju da sa porodicom i prijateljima proslave novogodišnje i božićne praznike, da imaju na umu da i u Srbiji važe slični saobraćajni propisi o zabrani upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, ograničenju brzine kretanja vozila i poštovanju drugih pravila saobraćaja na putu, kao i u inostranstvu.

“Poštovani vozači! Budite svesni svoje odgovornosti za bezbednost saobraćaja! Za dobro svih nas. Dočekajmo Novu godinu i Božićne praznike tako da niko ne bude tužan!”, poručuju iz Agencije za bezbednost saobraćaja.

I kompanija Heineken je otpočela novu kampanju u vezi sa konzumirajnem alkohola i vožnjom automobila.

“Izlazak sunca pripada onima koji umereno piju” je sastavni deo već nagrađene globalne kampanje „Otvori svoj svet“, a Heineken je odabrao praznični deo godine da započne ovu kampanju, kako bi povećao relevantnost i uticaj poruke.

Milioni potrošača širom sveta biće u prilici da, preko YouTube kanala kompanije Heineken, kao i putem socijalnih mreža i zvanične Heineken internet prezentacije, pogledaju spot koji promoviše odgovornu konzumaciju alkohola.

Glavni junak spota “Izlazak sunca”, koji traje 85 sekundi, provodi se do duboko u noć, odgovorno konzumirajući alkohol. Noćni izlazak završava posmatrajući spektakularan izlazak sunca u društvu velike DJ zvezde Odri Napoleon.

Potrošači će biti u prilici da ovekoveče svoje najbolje fotografije izlaska sunca, označe ih hashtagom #mysunrise, tvituju i pošalju ih na zvaničnu Facebook Heineken prezentaciju. Sve slike biće dostupne na Heineken fan stranici i uključene u dinamičnu aplikaciju na kojoj će fotografije u zavisnosti od toga gde su snimljene biti postavljene na mapu.

Svake nedelje najbolje fotografije sunčevog izlaska biće postavljene na zid Facebook stranice. Takođe, između 12. decembra i 2. januara biće retvitovane sa @Heineken Twitter naloga.

Izvor: Mondo

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)