Datum:

27.06.2019. 15:36

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Nakon što je Aston Martin potvrdio svoje učešće na Le Manu, u novoformiranoj Hypercar klasi sa svojim Valkyrie modelom, stižu vesti istim povodom iz Koenigsegga.

Osnivač ove kompanije kaže da su oni zainteresovani za učešće, ali da pravila koja definišu novu klasu (koja, inače, zamenjuje LMP1 seriju) još uvek nisu do kraja evaluirana.

Kristijan von Kenigseg kaže da je prvi set pravila isključio mogućnost da se ovaj brend nađe na Le Manu, a nova pravila, objavljena prošle nedelje, još uvek nisu u potpunosti evaluirana od strane Koenigsegga.

Jedno od takvih pravila je da se ulično legalni hiperautomobili mogu takmičiti pod uslovom da je najmanje 20 proizvodnih modela napravljeno u periodu od dve godine. Ova vozila moraju imati minimalnu težinu od 1100 kg i snagu od 750 konja. Hibridni sistemi biće opcioni, a oni koji se za njih opredele, moraće svoje električne motore da drže ispod 270 KS.

Ako Koenigsegg odluči da uđe u trku, to bi mogao učiniti sa Jesko hiperautomobilom, ali uz redukciju njegovog motora od 1600 KS na 750.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)