Datum:

24.05.2016. 22:36

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Nemačka preti da će zabraniti FCA proizvode zbog emisije njihovih dizel motora. Po „Bild Am Sonntagu“, nemačke savezne saobraćajne vlasti su pronašle dokaze prisustva poništavajućeg uređaja koji isključuje elemente kontrole emisije izduvnih gasova nakon dvadeset dvominutnog rada. Standardni testovi emisije dizel motora u EU traju dvadeset minuta.

FCA negira optužbe. „Smatramo da sva naša vozila poštuju EU regulativu i standarde i da su italijanski organi kompetentni da to procene“, saopštila je kompanija. Naravno, ovo je izazvalo gnev kod Nemaca, posebno nakon što što su u FCA odbili da se susretnu sa nemačkim ministrom saobraćaja, Aleksanderom Dobrintom da bi diskutovali na tu temu.

Graciano Delrio, italijanski ministar infrastrukture i saobraćaja, obećao je da će sarađivati sa nemačkim organima u ime FCA. Po evropskim zakonima, FCA je dužna da homologuje svoja vozila u Italiji jer su njihove regionalne operacije tu bazirane. Čini se da kraj „dizel sapunske opere“ nije na vidiku. Čekamo novu epizodu…

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)