Datum:

07.02.2017. 22:29

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

AMG-ov Project One je učinio da svim automobilskim sladokuscima krene voda na usta. Debitovaće u Frankfurtu, a šef Audi Sporta, Štefan Vinkelman, smatra da postoji prostor da i Audi lansira sličan maloserijski model. 

Reč je o automobilu koji bi bio proizveden u ograničenoj seriji sa veoma visokom cenom, što bi testiralo vrednost brenda. Vinkelman smatra da bi to bila dobra ideja.

Eventualni hiperautomobil bi „imao da ispriča priču“, rekao je Vinkelman i oslonio bi se na veze sa Audijevim trkačkim timom i vozilima iz prošlosti. „Vidim da postoji potencijal za takav tip automobila u Audi Sportu, i s obzirom na trkačko nasleđe koje imamo, sa „srebrnim strelama“, WEC-om i GT3 automobilima, brojne ideje se javljaju.“

Ukoliko dođe do ostvarenja projekta, Vinkelman smatra da dotični automobil ne bi pozajmljivao inženjering od Lamborghinija. Pitanje je kako bi izgledao? Moguća sugestija je Audi F-Tron koncept, predstavljen prošlog jula. Dizajnirao ga je ruski umetnik, Grigorij Gorin, koji je inspiraciju pronašao u Quattro filozofiji i materijalizovao je na dramatičan način u svoje viđenje Audijevog hiperautomobila.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)