Datum:

30.10.2019. 21:33

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Kompanija Hyundai ima velike planove kada je u pitanju elektrifikacija. Naime, ovaj proizvođač automobila iz Južne Koreje je sebi za cilj postavio da od 2025. godišnje prodaje po 560.000 električnih automobila. To sa ciljem da se približi nekim od svojih konkurenata.

okom saopštenja od pre par dana, predstavnici južnokorejskog proizvođača su otkrili planove te kompanije. Ti planovi podrazumevaju lansiranje 16 električnih vozila do 2025. godine. Naravno, ako Hyundai zaista uspe u svojoj nameri da prodaje više od pola miliona električnih vozila godišnje, to će biti čak 17 puta više prodatih električnih automobila nego što ih sada prodaje.

Naravno, i rivali ove kompanije obećavaju slične brojeve. Naime, Volkswagen planira da tokom sledeće decenije proizvede 22 miliona električnih automobila. Takođe, kompanije General Motors želi da godišnje prodaje po milion električnih vozila.

„Ovo nije ambiciozan cilj. Ako Hyundai ne uspe da poveća prodaju svojih električnih automobila, to će uticati na profit kompanije“, rekao je Li Žae-il, jedan od analitičara koji su dali osvrt na planove južnokorejskog proizvođača.

Naime, u Kini i Južnoj Koreji je prodaja malo oslabila u trećem kvartalu ove godine. Sa druge strane, u SAD je potražnja za SUV modelima ovog brenda sve veća.

Da li će Hyundai uspeti da ostvari svoje planove, ostaje da se vidi.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)