Datum:

23.03.2016. 19:46

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Hyndai ix35 / Tucson Fuel Cell ušao je u proizvodnju pre oko tri godine, a sada je ova kompanija objavila planove o predstavljanju njegovog naslednika sledeće godine.

Robin Hejles, Hyundai Motor UK Product PR Manager, za Autocar je otkrio da ova kompanija radi na novom modelu sa gorivim ćelijama. Nije otkrio nikakve detalje, ali ovaj magazin prenosi da će se ovo vozilo dopasti kupcima i da će biti jeftiniji od pomenutog ix35 / Tucson Fuell Cell modela.

Novo vozilo će imati formu krosovera koji će biti otprilike iste veličine kao aktuelni FCV. Međutim, u odnosu na njega biće lakši.

Više detalja biće poznato kad njegova premijera bude bliža, a Hajles je otkrio da će novi FCV imati više opcija od ix35 / Tuscon Fuel Cell modela i da će biti dostupan i za upravljačem na desnoj strani. On bi u proizvodnji trebalo da ostane najmanje četiri godine, a plan je, navodno, da se napravi između 10.000 i 15.000 jedinica.

Podsećanja radi, ix35 Fuel Cell primarno je targetirao državne i privatne vozne parkove. Imao je gorive ćelije koje su konvertovale vodonik u struju, koja je napajala električni motor. Tako je on od 0 do 100 km/h ubrzavao za 12.5 sekundi, uz maksimalnu brzinu od 159 km/h.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)