Datum:

23.01.2018. 16:21

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Performantni podbrend kompanije, Hyundai N, je uprkos činjenici da prvi put proizvodi takozvane „hot hatch“ modele, veoma samoveren. Zapravo, toliko je samouveren da je već otpočeo rat sa kompanijom Volkswagen.

Ovo odeljenje je prvo predstavilo model i30 N, a na Sajmu automobila u Detroitu predstavljen je i Veloster N koji ima 275 konjskih snaga.

Kako navodi magazina Australia Motoring, šef performantnog odeljenja kompanije Hyundai, Albert Birmen je izjavio da Golf GTI nije sposoban da izdrži vožnju po stazi ceo dan, dok su novi Veloster i Veloster N konstruisani upravo sa tom svrhom. On je takođe izjavio da su njihovi modeli mnogo zabavniji za vožnju.

Naime, kao da nije dovoljno to što je rekao, on je dodao da bi se Golf GTI „raspao“ nakon nekoliko krugova na stazi. Na pitanje šta bi se raspalo kod Volkswagenovog modela, on je jednostavno odgovorio „sve“.

Napad na vodeći model u segmentu nakon samo drugog pokušaja je veoma odvažan potez, a ove izjave Birmena su svakako uznemirile direktora Volkswagena u Australiji, Majkla Barša, koji nije ostao dužan na te prozivke.

Naime, on je rekao da je sve što je Birmen izjavio, „obična glupost“. On je dodao da je veoma odvažno to što takve reči dolaze od čoveka iz kompanije čiji modeli se još uvek ne nalaze u prodaji.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)