Datum:

17.06.2019. 9:30

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Električna Honda E koristiće za skladištenje energije litijum-jonske baterije od 35,5 kWh.

Japanski proizvođač ponudiće do kraja godine kupcima u Evropi svoj prvi električni model, namenjen uglavnom vožnji u urbanim sredinama.

Prototip Honde E predstavljen je na martovskom auto-salonu u Ženevi, a produkcijska verzija neće se se bitno razlikovati od ovog vozila. Honda je saopštila da automobil koji će se kasnije ove godine pojaviti u prodajnim salonima koristiti litijum-jonske baterije kapaciteta 35,5 kWh.

Baterije su postavljene ispod poda automobila, između prednjih i zadnjih točkova, a Hondini inženjeri postigli su idealnu raspodelu mase po osovinama, 50:50.

Za sada nije poznata snaga elektromotora, ali se zna da će se prenositi na zadnje točkove.

Honda je objavila da se baterije mogu puniti pomoću priključka “Type 2 AC”, kao i na brzom punjaču “CCS2 DC” zahvaljujući kome se dopuna do 80% kapaciteta obavlja za 30 minuta.

Kada su potpuno napunjene, baterije obezbeđuju autonomiju od oko 200 km, što je dovoljno za svakodnevnu upotrebu u gradskim sredinama, ali i za kraće izlete izvan grada, kažu u japanskom proizvođaču.

Honda još ne otkriva datum lansiranja ovog automobila na evropsko tržište, a prema rečima ljudi iz te kompanije, u knjigu rezervacija već su upisali 31.000 zainteresovanih kupaca širom Evrope.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)