Datum:

21.12.2011. 10:28

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 3805 pregleda

Honda je 20. decembra 2011. krenula sa masovnom proizvodnjom novog Civica, u fabrici u Swindonu, dok je Honda UK Manufacturing Ltd (HUM)  objavila  otvaranje 500 novih radnih mesta, kako bi se ispunio predviđeni rast proizvodnje u 2012. godini.

Predsednik Honda Motor Europe,  Manabu Nishimae, je ovom prilikom izjavio  da je Honda u potpunosti posvećena proizvodnji automobila i motora sa unutrašnjim sagorevanjem u Evropi, uzevši u obzir da je Swindon centar Hondinih proizvodnih aktivnosti u Evropi, što je  još jednom potvrđeno lansiranjem novog Civica. On je takođe izjavio da Honda u Evropi počinje novo poglavlje sa značajnim porastom proizvodnje koji se očekuje  2012. godine.

Tokom svog obraćanja zaposlenima, Predsednik Honda Motor Europe, gospodin Nishimae je odao priznanje za odlučnost vraćanja  radne snage na prethodni nivo: “Poslednje tri godine su bile izuzetno teške za sve aktivnosti koje je Honda imala u Evropi. Suočili smo se sa mnogim ekonomskim teškoćama, koje su izazvale dve prirodne katastrofe – u Japanu i Tajlandu.  Tokom ovog perioda, zaposleni su ostali posvećeni poslu i ja sam neizmerno ponosan na to kako su oni odgovorili na ove izazove. Mi ćemo nastaviti da napredujemo na čvrstim  osnovama koje smo uspostavili i ostaćemo sigurni u naša postignuća i uspehe u budućnosti.”

Komentarišući izjave koje su došle iz Honde, Premijer David Cameron je izjavio “Ovo su sjajne vest i veliki podsticaj radnim snagama, automobilskoj industriji i privredi Velike Britanije. Honda doprinosi pravom preporodu britanske automobilske industrije; mi imamo veoma sposobnu radnu snagu i mi nastavljamo da budemo u centru razvoja novih tehnologija. Ovaj uspeh je od velike važnosti za našu ekonomiju i mi smo posvećeni da uradimo sve što možemo kako bi videli rast i uspeh ove grane industrije.”

Pored novog Civica, krajem sledeće godine počinje proizvodnja  evropskog  CR-V modela u fabrici u Swindonu, zajedno sa početkom proizvodnje malog dizel motora. Prognozira  se da će se obim proizvodnje automobila za 2012. godinu udvostručiti na 180,000 vozila.

Izvor: Delta Automoto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)