Datum:

06.03.2013. 16:38

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

1 komentara 5338 pregleda

Na konferenciji za štampu prvog dana međunarodnog Salona automobila u Ženevi, Honda je predstavila koncept potpuno novog modela – Honda Civic Tourer. Ovaj upečatljiv koncept ukazuje na pravac dizajna eksterijera serijskog modela Tourer-a, koji se najavljuje za početak 2014. Spušten, široki stav ostavlja sportski utisak, dok će stilizovanje zadnjeg dela obezbediti jedan od najvećih prtljažnih prostora u ovoj klasi.

Na konferenciji je takođe predstavljen i novi Honda NSX concept . Sa ciljem da ponudi kombinaciju dinamičkih sposobnosti superautomobila i napredne performanse kada se radi o životnoj sredini, NSX će pokretati centralno postavljeni V-6 agregat sa direktnim ubrizgavanjem u kombinaciji sa Hondinim Sport Hybrid SH-AWD (Super Handling All-Wheel Drive) sistemom, koji je deo serije Earth Dreams Technology i maksimizira ukupnu efikasnost pogonskog sklopa, čime se još jednom potvrđuje Hondina posvećenost smanjenju emisije CO2.

Hondin 1.6 litarski i-DTEC dizel agregat je najnoviji član CR-V porodice. Ovim se samo potvrđuje originalni CR-V koncept koji spaja savršenu ravnotežu između efikasnosti i performansi automobila i funkcionalnost i bezbednost SUV-a. Novi 1.6 litarski i-DTEC agregat u CR-V-u kombinuje konkurentnu snagu sa niskom emisijom CO2, pružajući impresivnu ravnotežu između peformansi i ekonomične potrošnje.

“Ovaj razvoj proizvoda u Evropi odražava pravac kojim se Honda kreće na globalnom nivou, a to je razvoj ekonomičnijih i bezbednijih automobila, zabavnijih za vožnju. To je suština Earth Dreams tehnologije”, rekao je g. Manabu Nishimae predsednik HME, u svom obraćanju na konferenciji.

G. Nishimae je potvrdio i da Honda ponovo uvodi Civic Type R, i najavio da će testiranje u Evropi, na stazi Nurburgring, započeti tokom 2013. “Naša strast prema trkama će doći do izražaja u ovom automobile, budući da ćemo sve ono što smo naučili tokom učešća Civica na WTCC trkama preneti na novi Civic Type R. Ovaj automobil će pružiti pravo trkačko uzbuđenje”, rekao je g. Nishimae.

Izvor: Delta Automoto, Honda

1 komentar

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)